Sådan påfører du din hudpleje i den rigtige rækkefølge

En god hudplejerutine er vigtigt, men er du opmærksom på, om du påfører dine produkter i den rigtige rækkefølge? Hvis ikke, har de ikke den optimale virkning på din hud, hvilket er spild af tid og spild af de penge, du har brugt på produkterne. Tommelfingerreglen er, at produkterne skal påføres fra den tyndeste til den tykkeste konsistens, men det er også vigtigt at vide, hvilke ingredienser, der skal komme først. Herunder får du en skudsikker guide til hvordan du påfører din hudpleje og hvorfor.

RENS
Altid, altid, altid rens dit ansigt. Især inden du går i seng. Om morgenen er det okay at vaske ansigtet med vand, men vi anbefaler altid en rens eller en dobbeltrens (fx en rensebalm til at fjerne makeup og en gelrens til at rense i dybden bagefter) ingen sengetid. I løbet af en dag samles der skidt, fedt og forurening på vores hud, som skal vaskes af. Vi afslutter altid vores rens med vores Gel Cleanser fra Lernberger Stafsing, for at få den mindste smule overset makeuo, skidt, olie eller sebum med. Den giver et perfekt, rent lærred til resten af din hudpleje – fx Anti Age Serum og Multi Correcting Cream

TONER
En toner kan skille vandende lidt. Nogle mener, det er ligegyldigt imens andre sværger til den flydende væske. Toneren er med til at lukke porerne efter rens, og skal helst påføres lige efter, hvor ansigtet stadig er fugtigt. Toneren trænger ned i hudens nederste lag, og er derfor oplagt til at optimere hudens evne til at absorbere de resterende produkter i din hudplejerutine. Brug en toner der passer til netop din hudtype.

PLEJE
Nu har du et helt rent ansigt, og nu er din hud mere end klar til at modtage en masse vitaminer og gode syre. Det er tid til at bringe dine seraer på banen. Et serum er det allervigtigste redskab (sammen med SPF) for at opnå synlige resultater i din hud. Det er her man virkelig kan gøre en forskel. Seraer er vitamin i høj koncentrat, som er adresseret til specifikke problematikker, fx pigmentation, fine linjer, rynker eller tekstur i huden. Brug 1-3 seraer hver dag, og giv dem god tid til at trænge ind i huden inden du påfører den næste. Er du i tvivl om, hvilken serum du skal starte ud med? Seraerne fra Lernberger Stafsing indeholder dokumenterede, effektive ingredienser såsom salicsylysyre, azelainsyre, hyaluronsyre, niacinamide og meget mere. 

FUGT
Når seraerne er trængt ind, skal alle de gode ingredienser lukkes inde med en fugtgivende creme! Fugt er nøglen til sund hud. Eksperter foreslår, at man påfører sin creme når huden stadig er fugtig fra de andre produkter i rutinen, så det låser fugtigheden inde. Brug både en dag- og natcreme, og sidstnævnte må gerne indeholde retinol/A-vitamin som fx. Night Cream fra Lernberger Stafsing

BESKYT
Om dagen skal solbeskyttelse altid være det sidste step i din rutine (sov aldrig med SPF). SPF er et must, selv hvis det er overskyet udenfor eller du ikke har planer om at forlade hjemme hele dagen. UV kan stadig lave skade igennem et vindue, og det er en af hovedårsagerne til rynker, ujævnheder og hyper-pigmentation. Med Sun Defence Face Cream SPF50 fra Lernberger Stafsing slår du to fluer med et smæk, da det både er en dagcreme og en solcreme i en. Derudover giver cremen en fantastisk glød til huden, og beskytter dig hele dagen!

Er du klar til at optimere din hudplejerutine? Shop dine favoritter her.